Dient een massage enkel ter ontspanning?

Veel mensen denken dat een massage enkel voor ontspanning is. Klopt dit? Of kan een massage misschien ook nog voor andere gezondheidsvoordelen zorgen? Bij Praktizon wordt er in ieder geval zeer veel belang gehecht aan massage.

Lees meer...

Wat kan Tai Chi voor u doen?

Tai Chi, afkomstig uit het oude China, is een effectieve “zachte” sport voor het stimuleren van de gezondheid van lichaam en geest. Met een goede begeleiding is het gemakkelijk te leren zijn en levert het al snel gezondheidsvoordelen op.

Lees meer...

Sporten na de veertig

Hoewel heel wat veertigers niet voor dertigers (en zelfs twintigers) hoeven onder te doen, zijn er toch een aantal aandachtspunten waarmee ze het best rekening kunnen houden. Veertigers recupereren minder snel. Wie aan competitiesport deed, zakt vaak af naar een vriendenploeg waarbij de focus eerder op plezier dan prestatie ligt. Ook in de topsport lopen weinig veertigplussers rond. Competitiesport mag dan wel minder evident zijn, uithoudingssporten zijn dat zeker niet. Duursporten kan je vrij lang op een hoog niveau blijven volhouden. Lopen, fietsen, zwemmen, … veroorzaken minder lichaamsschade, waardoor je lichaam sneller weer recupereert. Het risico op blessures ligt heel wat lager dan bij competitiesporten.

Lees meer...

Sport voor vrouwen boven de vijftig

De overstap naar tram 5 luidt bij heel wat mensen een nieuwe fase in. Bij veel vrouwen kondigt de menopauze zich aan. Die hormonale terugval laat zich voelen, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Je spieren krimpen en de vetverdeling in het lichaam verschuift van de billen naar de buik. De meeste vijftigplussers geven aan dat ze meer moeite moeten doen om hun lichaamsvormen te behouden. Sporten kan daar zeker bij helpen. Daarnaast is sporten ook belangrijk voor de stevigheid van je botten. Een gebrek aan beweging doet je botten ontkalken. Door te bewegen zet je telkens een beetje druk op je botten, wat de kalkaanmaak stimuleert.

Lees meer...

Rugpijn

Rugpijn is een soort pijn dat bij veel mensen voorkomt. Namelijk 80% van de Belgische bevolking heeft ooit wel in zijn leven last van rugpijn. Bij 50% van deze mensen is rugpijn een probleem dat regelmatig terugkeert en zelfs blijvend optreedt.

Lees verder

Indiba Activ

De celtherapie van het Indiba Activ toestel is gebaseerd op het Proionic systeem.

Het unieke en gepatenteerde Proionic systeem activeert de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoogt de permeabiliteit van het membraan en de cellulaire stofwisseling.

Celtherapie via het Indiba Activ toestel genereert een specifieke, constante radiofrequente stroom van 448kHz. Uniek is dat het toestel gecombineerd wordt met manuele therapieën.

Lees verder

Maak een afspraak

via onze handige online-tool

Afspraak maken met Praktizon